Advokatsekretær studentintervju

Anne-Line-AS-A-H16V17
Anne-Line H. Holm

Studentintervju vedrørende praksisplass hos Wikborg Rein med Anne-Line Høivik Holm

Advokatsekretær ved Treider Fagskoler 2016/17
Utplassering hos Wikborg Rein Advokatfirma AS 29/1- 29/3-2017

 

Hvordan gikk du frem for å finne praksisplass?
Som en del av advokatsekretærstudiet ved Treider Fagskoler skulle vi ut i et 8 ukers langt praksisopphold hos en selvvalgt bedrift. Jeg ønsket meg til et stort og internasjonalt forretningsadvokatfirma, og Wikborg Rein (WR) stod øverst på min liste.

På forhånd tenkte jeg nøye på hva jeg ønsket å oppnå, og var tidlig ute med søknader. Praksisperioden var viktig for meg og jeg hadde store forventninger til både meg selv og mitt praksissted. Jeg forventet at min arbeidsgiver skulle være forberedt og legge til rette for meg som student, men jeg skulle også selv yte mitt aller ytterste for å bidra med egen kunnskap og være en ressurs for bedriften.

Hvordan var din første arbeidsdag?
Jeg ble veldig godt tatt imot hos WR. Alle var imøtekommende, inkluderende og behjelpelige. Jeg fikk egen stasjon, ble tildelt nødvendig utstyr og fikk god opplæring i de systemer jeg skulle bruke under mitt opphold. Fra dag 1 følte jeg meg hjemme, og jeg trivdes utrolig godt!

Hvilke arbeidsoppgaver ble du satt til å gjøre?
Mine arbeidsoppgaver varierte i omfang, og jeg fikk prøve meg på alt fra små kopijobber til redigering av store juridiske- og faktiske utdrag. Det ble mye kopiering, utskrifter, oppdatering av CRM-lister og innbinding av dokumenter, men jeg fikk også prøvd meg på korrekturlesning, reiseregninger, refusjoner og fakturaer. Jeg lærte mye, men jeg tror den viktigste lærdommen jeg tar med meg er hvor viktig det er med pinlig nøyaktighet og god kommunikasjon. Dette sammen med fokus på godt samarbeid med kollegaene er ekstra viktig når det virkelig koker på kontoret.

Hvilke andre erfaringer har du gjort deg i praksisperioden?
Jeg synes det var en nyttig erfaring å få være en del av de aller største, og jeg ser det «store bildet» i større grad nå enn tidligere. Jeg tror jeg trivdes så godt fordi jeg visste hva jeg ville og hvor jeg ville være. Advokatsekretærene i et stort firma som Wikborg Rein er mer spesialiserte enn jeg trodde på forhånd. På et mindre advokatkontor vil nok advokatsekretærene ha en mer variert arbeidsinstruks.

Det sosiale overgikk alle forventninger. Wikborg Rein har et veldig godt miljø og man skal lete lenge etter en gjeng med finere og dyktigere mennesker.

Jeg er utrolig takknemlig for at jeg ble tatt inn i varmen på den måten jeg gjorde, og jeg vil anbefale Wikborg Rein som praksissted for fremtidige studenter!

Treider Fagskoler retter en takk til Anne-Line for intervjuet og til Wikborg Rein for å ta imot praksiskandidater for vår utdanning Advokatsekretær.

Bli oppringt