Reiseblogg - studietur med Hurtigruten

Reiselivskoordinator studietur
Reiselivskoordinator - studietur med Hurtigruten

Reiselivskoordinator - Studietur med Hurtigruten høsten 2015


Det er fremdeles mørkt ute. Kroppen føltes ikke helt «på» enda, idet jeg tusler inn på Oslo S med trille kofferten min. Jeg har akkurat beregnet nok tid, slik at jeg rekker å kjøpe med en kaffe kopp fra Narvesen. Flytoget kjører om ti minutter, og jeg rekker å kjøpe meg en billett også, 90 kroner. Student pris til Gardermoen er ikke å forakte. Idet jeg står med billett automaten, treffer jeg Halvor fra klassen. Han viser meg hvor lett det er å kjøpe billett, og drar bare visa kortet ved utgangen. Det han glemmer, er at man ikke får studentpris på den måten. Når klokka er 05.40 er det slike ting som får meg i gang. Vi var klare for vår første klasse tur, med Treider. «Hurtigruta here we come».

Etter en kjapp flytur med Norwegian, en kjapp byvandring i Trondheim (fikk sett Nidarosdomen), så var vi klare til å «borde» Hurtigruta. Følelsene var sterke. Det var tross alt reiselivsklassen som var på tur. Vi skulle suge til oss inntrykk, erfaringer og spektakulære opplevelser. Vi var lystne på læring. Vår kjære lærer, Wenche har fortalt oss litt på forhånd: Nordlyset, Trollfjord, vikinggilde og ikke minst jacuzzi på toppen av båten. Det var rett og slett mye og se frem til.

Noe av det første som møter oss på båten, er disse dispenserne med «Anti bac». Halvor er rask med å klemme et par ganger for å rense hendene. Etter at vi har slengt oss ned i resepsjonen i påvente av våre nøkkelkort, blir vi raskt irettesatt av mannen ved innsjekk om å ta på oss «Anti bac». Det må være første gang jeg har opplevd, men det viser at de tar hygiene seriøst om bord på Hurtigruta. Det kan vi like. Vi blir raskt innlosjert på lugarene, og finner oss fort til rette i hver vår seng. Jeg bor på lugar med Halvor og Hans. Og vi er alle enige om å ta en rask power nap før vi drar på omvisning.

Etter en flott omvisning av den eminente resepsjonssjefen. Har, nei, eeeh, husker faktisk ikke helt navnet hans, får vi litt tid for oss selv. Noen spiller kort, noen sover, mens andre bare nyter båten. Oppe i 9 etasje er det et flott utsikts rom, med stoler og bord. Vi ser her tydelig at vi drar gjennomsnittsalderen på båten ganske kraftig ned. Dette er nok ikke vanligvis en tur for «kidsa», men mer for 50-60+. Litt eldre folk med «cash» å bruke, ser ut til å være varemerke om bord på båten.

Timene går på båten. Vi nyter sosialt felleskap med klassen, samtidig som vi bevitner den utrolig flotte naturen rett utenfor vinduene. Klassen begynner å «bånde» (sleng for knytte bånd). Vi har det rett og slett moro sammen på tur. Det er stadig noen nye kortspill på gang, Ligretto har blitt veldig populært på turen. Og det har faktisk blitt trent i båtens treningsrom også.

Fredags kvelden har kommet, og vi har lagt bak oss Polar dåp (isbiter ned i nakke og rompe) noen timer i Bodø, jacuzzi på båten, og en hyggelig middag, kvelden før. Polar dåp er for øvrig en tradisjon man har i forbindelse med at man har krysset polar sirkelen. Men nå er det tid for utflukt i Lofoten. Bussen står klar, med avgang klokken 19.00 skarp fra kaia. Akkurat dette har selvfølgelig ikke alle fått med seg (nevner ikke navn), men noen kommer noen minutter for sent til bussen. Heldigvis venter den og alle får bli med på vikinggilde. Bussen frakter oss innover Lofoten, mens vi hører på guiden som har en voldsom innlevelse. Vi får en kjempeflott kveld. Vi spiser nydelig viking mat og drikker mjød på viking vis. Ikke alle liker mjød, og når servitørene i tillegg til stadighet fyller opp med mjød og jarlen skriker «SKÅL» med jevne mellomrom, blir det noen glass innabords. Høydepunktet på gildet, var allikevel når mr. Hans-Erik ble forlovet. Han prøvde å forhandle med jarlen, med leilighet i Bærum og en ring, men dette var ikke nok for Jarlen. Leilighet i Bærum var altså ikke så populært i viking tiden.

Før vi skal dra tilbake til bussen, ser vi opp på himmelen. Den mørke høstnatten i Lofoten lyses opp av et spektakulært Nordlys eller Aurora Borealis som det så fint kalles. Vi har ikke sett så vakkert lys før. Det knipses så godt det kan med mobilene (Ikke alle har så flott kamera som Glenn). Det er ikke lett å få til et godt nordlys bilde med bare mobilen.

Senere samme kveld er vi samlet alle mann, på toppen av båten. Klokka har passert 22.00, og gjengen har tatt plass i jacuzzien. Det serveres fiskesuppe, og nordlyset lyser sterkt. Det er aldeles nydelig, og til og med jeg må utrope et lite «Wow». Vi kjører nå innover i Trollfjord, og vi er omringet av fjell på begge sider. Båten kjører sakte og stødig innover, mens lyset beveger seg på en slange-aktig måte på himmelen. Det er spektakulært, og jeg spør Wenche om hun har sett lignende tidligere. Svaret er faktisk nei, og det gjør det enda tøffere. Hun er tross alt fra Bodø, og har et lass mere erfaring med nordlys enn oss, i alle fall jeg. En forskrekket sørlandsgutt som aldri har sett slikt vakkert lys før.

Vi ankommer Tromsø ca. klokken tre på lørdagen. Det er med store opplevelser og nye venner vi går i land. Mange av oss har funnet lyset for første gang, og det blir forhåpentligvis ikke siste gang vi ser det. Etter over to dager på båten, er det litt deilig å komme tilbake til fastland. Vi går i land i Tromsø, det er kaldt og guffent. Etter en relativt kort spasertur får vi raskt sjekket inn på hotellet, Comfort Express.

Kvelden i Tromsø blir en kjempe suksess. Vi får med oss landskamp, Norge vinner 2-0! og vi samles hele gjengen for pizza. Vi drar videre for utforsking av nattelivet i Tromsø. En liten pubrunde er på sin plass. Etter første pub, velger noen å trekke seg tilbake til hotellet, mens noen drar videre på runden. Vi får med oss en tre-fire stk. og ender opp på Glenns gamle favoritt «Blå rock». En rockeinspirert pub, med et interiør som bærer preg av rockens gamle helter. Stedet fylles etter hvert opp, og det er tydelig at det fortsatt er veldig populært. Selv om det sikkert var villere og galere før i tiden. Vi koser oss litt til, før vi drar hjem for kvelden.

Hjemreisedag. Det er blitt søndag. Selv om vi er en litt sliten gjeng, har vi fortsatt litt tid til å oppleve noen av Tromsøs severdigheter. Etter at de fleste av oss har vært med Pam på museet Polaria, og sett bl.a. mating og trening av seler, er det opptil oss selv hva vi vil gjøre resten av dagen. Noen velger å se Ishavskatedralen, noen drar på kafe, noen drar på hotellet «The Edge», mens noen chillern på hotellet. En fantastisk tur rundes av, og hjemreisen med Norwegian er det siste som gjenstår. Tusen takk for turen alle på Reiselivskoordinator. Og en spesiell takk til Wenche og Pam.

Jeg håper dette blir en minst like bra tur neste år. Velg Treider Fagskoler :)

Skrevet av Christoffer Sangolt

Reiselivskoordinator studietur (1)

Bli oppringt