3D animasjon

Varighet: Ett år på dagtid

Utdanningen 3D-animasjon fokuserer spesielt på produksjon av animasjonsfilm og spesialeffekter til film. Du får du blant annet opplæring i de omfattende programvarene Autodesk Maya og Pixologic ZBrush som brukes av den profesjonelle bransjen i hele verden. I disse programmene lærer du alle leddene som skal til for å lage 3D-grafikk til en 3D-animasjonsfilm. Videre vil du, i tillegg til å jobbe videre med emnene modellering, teksturering, lyssetting og rendering, gå dypere inn på rigging og animasjon og få en innføring i grunnleggende animasjonsprinsipper, dramaturgi og fortellerteknikk. Du vil også få jobbe med avanserte teknikker for å lage visuelle effekter i programmet The Foundry Nuke.

3D-animasjon blir brukt på stadig flere felt innen underholdning og industriell virksomhet. Du finner animasjoner i alt fra animasjons- og reklamefilmer, musikkvideoer og TV-produksjoner til dataspill, virtual reality-opplevelser og opplærings- og informasjonsfilmer.

Det blir undervist i flere av emnene sammen med studiet 3D-design. Det gir gode muligheter for samarbeid på tvers av studiene og sikrer et solid spekter av kunnskap i faget. Utdanningen gir deg mulighet til å jobbe med avansert teknologi i et digitalt miljø.